جمعه, 28 دی 1397
رو عنوان : وزیر علوم تاکید کرد؛
عنوان : نظارت و ارزیابی برنامه‌های دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی برای ارتقای كیفیت بسیار مهم است
 ۱۳۹۷/۰۶/۲۰

دكتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بابیان اینکه درگذشته، در مجموعه آموزش عالی گسترش نسبتاً وسیعی داشتیم اظهار داشت: با توجه به حساسیت‌ها، نظارت و ارزیابی در همه برنامه‌های در حال اجرا در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای ارتقای کیفیت بسیار مهم است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامی در هشتمین  نشست سالیانه هیئت‌های استانی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی سراسر کشور،  افزود: علت سختی کار این است که نتوانستیم استانداردهای آموزش عالی را در دوره گسترش کمی آموزش عالی اعمال کنیم.

وزیر علوم گفت: مجموعه آموزش عالی کشور باید جایگاه خود را در سطح منطقه و جهان حفظ کند و در این خصوص و برای ارتقای استانداردهای موجود در دانشگاه‌ها به نتایج ارزیابی هیئت‌های نظارت و ارزیابی استانی احتیاج داریم؛ در ستاد وزارت، برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها برگرفته از نتایج حاصل از گزارش‌های هیئت‌های نظارت استانی است.

دکتر غلامی گفت: در بحث ساماندهی باید توجه کرد تا کیفی سازی آموزش عالی به عنوان یکی از اصول مهم موردتوجه قرار گیرد و ارزیابی شاخص‌های آن موجب ارتقای کیفیت شود و در این راستا نتایج ارزیابی ­های هیئت ­های نظارت استانی برای مدیران و برنامه ریزان بسیار کارآمد است و به ارتقای کیفیت در آموزش عالی کمک می‌کند.

وی بابیان اینکه استانداردهای آموزش عالی هرقدر بهتر تعریف شوند می‌توانند به تصمیم‌گیری‌های برنامه ریزان کشور کمک کنند، اظهار کرد: اگر مراکز آموزش عالی کشور از نتایج بررسی هیئت‌های نظارت و ارزیابی استانی در برنامه‌ریزی‌های درون دانشگاهی استفاده کنند، برنامه‌ها به صورت منظم و هماهنگ پیش می‌روند.

وزیر علوم بابیان اینکه ما تکالیف قانونی‌مان در قبال ساماندهی آموزش عالی کشور را با قاطعیت انجام می‌دهیم، گفت: در این ارتباط نظرات کارشناسی و زحمات هیئت‌های نظارت و ارزیابی استانی حتماً مدنظر خواهد بود.

وی افزود: انجام امور باید به‌گونه‌ای باشد تا نظرات کارشناسی هیئت‌های نظارت و ارزیابی به درون سیستم دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی منتقل شوند تا آن‌ها بتوانند در عملکردشان نظارت داشته باشند و بر نقاط قوت و ضعف خود اشراف داشته و در جهت رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خود بکوشند.

دکتر غلامی بابیان اینکه در نظارت و ارزیابی‌ها به درون حرکت کنید و همچنین نگاهی به آینده مراکز آموزش عالی نیز داشته باشید، گفت: نوآوری و تغییر در شاخص‌ها و چارچوب‌ها در امر نظارت و ارزیابی و تجدیدنظرها باید از اهداف اصلی هیئت‌های نظارت و ارزیابی استانی باشد.

وی افزود: نتایج نظارت و ارزیابی باید قادر باشد برنامه‌های کلان دانشگاه‌ها را نقد و بررسی کند تا دانشگاه‌ها با استفاده از نتایج ارزیابی در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرده و در بازنگری برنامه‌هایشان از این نتایج استفاده کنند.

دکتر غلامی در خصوص بحث ساماندهی زیر نظام‌های آموزش عالی گفت: ممنوعیت پذیرش دانشجو در مؤسسات وابسته و دستگاه‌های اجرایی، منع پذیرش دانشجو در پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها، ساماندهی دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی، پیام نور و فنی و حرفه‌ای ازجمله این موارد بوده است.

وزیر علوم در پایان خطاب به اعضای هیئت‌های نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استانی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی گفت: شما در نظارت و ارزیابی‌ها مأمور به نتیجه نیستند، وظایفتان را به نحو احسن انجام دهید و مأیوس نشوید و ما در زمان لازم از نتیجه کار شما بهره می‌گیریم.

در اين نشست دكتر زکایی رئيس مركز نظارت ارزيابي و تضمين كيفيت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري(ناتک)، بابیان اینکه سنگینی کار نظارت و ارزیابی مراکز آموزش عالی بر عهده همکاران این حوزه در مناطق مختلف کشور است که باهمتی ویژه در این خصوص انجام وظیفه می‌کنند، اظهار کرد: ارزیابی عملکرد بدون سعی و تلاش و حمایت شما همکاران استانی انجام نمی‌گرفت و اگر بستر الکترونیکی نظارت و ارزیابی کامل شود، شاهد کاهش بازدیدهای میدانی خواهیم بود و همکاران این حوزه می‌توانند به شاخص‌های مرتبط با بحث نظارت و ارزیابی بیشتر بپردازند.

وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر بحث کیفیت به یک بحث عمومی تبدیل‌شده است، گفت: در ستاد وزارت علوم هم با هماهنگی وزیر علوم بحث ارتقای کیفیت در سیاست‌های حوزه ستادی وزارت نیز پیگیری می‌شود و کارگروهی برای ارتقای کیفیت سیاست‌های راهبردی وزارت تشکیل‌شده و تاکنون چندین جلسه برگزار کرده که مصوبات آن به سیاست‌های هیئت‌های نظارت استانی هم تسری می‌یابد.

گفتنی است بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توسط مرکز ناتک(نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت)، هشتمین نشست سالیانه هیئت‌های نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف با حضور دبیران، کارشناسان و اعضای هیئت‌های استانی با رویکرد ارائه روش‌ها و برنامه‌های مناسب برای نظارت و ارزیابی در زیر نظام‌های آموزش عالی در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی به میزبانی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی در تهران برگزار گردید.

موضوع و محور اصلی این نشست، ارائه روش‌ها و برنامه‌های مناسب برای نظارت و ارزیابی در زیر نظام‌های آموزش عالی در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی بود که در قالب چهار کارگروه "اعتماد بخشی و پذیرش مرجعیت دانشگاه منتخب"، " شیوه‌نامه بازدید از مؤسسات آموزش عالی"، " آموزش همکاران" و " نظارت الکترونیکی" موردبررسی و تبادل‌نظر قرار گرفت.

در این نشست دكتر زادکرمی دبیر هیئت استانی، دكتر موسوی عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و  عضو هیئت استانی، دکتر فروزانی عضو هیئت‌علمی دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی رامین و عضو هیئت استانی و عزیز ساكي کارشناس مسئول دبیرخانه هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی استان حضور داشتند.